۱۳۹۸ آذر ۱۹, سه‌شنبه

چهار تن از نوکیشان مسیحی با اتمام دوران محکومیت حبس از زندان آزاد شدند

حقوق بشر در ایران – طی روزهای گذشته, بنامهای “میلاد گودرزی”, “یعقوب ناطقی”, “شهاب الدین شاهی” و “علیرضا نورمحمدی”, چهار تن از نوکیشان مسیحی غیر تثلیثی, با توجه به اتمام دوران محکومیت حبس از زندان قزلحصار کرج آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از سازمان ماده ۱۸, روز سه شنبه ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۸, “میلاد گودرزی”, “یعقوب ناطقی”, “شهاب الدین شاهی” و “علیرضا نورمحمدی”, چهار تن از نوکیشان مسیحی غیر تثلیثی محبوس در زندان قزلحصار کرج که جهت سپری کردن دوران محکومیت حبس ۴ ماهه از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق تبلیغ مسیحیت” که پیش از این توسط دادگاه تجدیدنظر استان البرز محکوم و از تیر ماه سالجاری بازداشت و به این زندان منتقل شده بودند با توجه به اتمام دوران محکومیت حبس آزاد شدند. امین خاکی, متهم ردیف اول این پرونده کماکان در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۱۴ ماهه خود میباشد.
براساس این گزارش, “میلاد گودرزی”, “یعقوب ناطقی”, “شهاب الدین شاهی” و “علیرضا نورمحمدی” پیش از این و در اسفند ماه ۱۳۹۷, توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب استان البرز از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق تبلیغ مسیحیت” هر یک به تحمل ۴ ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت محکوم شده بودند.

همچنین در پرونده این افراد “امین خاکی” بعنوان متهم دیگر می باشد که نامبرده در ردیف اول متهمان این پرونده در حکم صادره از سوی دادگاه تعیین شد و بدلیل تکرار جرم این نوکیش مسیحی از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق تبلیغ مسیحیت” به تحمل ۱۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود که با توجه به آزادی “میلاد گودرزی”, “یعقوب ناطقی”, “شهاب الدین شاهی” و “علیرضا نورمحمدی”, این زندانی عقیدتی باید کماکان در زندان قزلحصار مدت محکومیت حبس ۱۴ ماهه خود را تکمیل کند.
استناد شعبه ۱ دادگاه انقلاب البرز در بکار بردن مصداق تکرار جرم و صدور محکومیت حبس ۱۴ ماهه برای “امین خاکی” از آن بابت است که این نوکیش مسیحی, پیش از این و در سال ۱۳۹۲ در پرونده ای دیگر به همراه ۶ تن دیگر از نوکیشان مسیحی غیر تثلیثی, بازداشت و به تحمل حبس محکوم شده بود و در زمان بازداشت دوم چند از آزادی وی از زندان اهواز نگذشته بود.
با ارجاع پرونده این نوکیشان مسیحی غیر تثلیثی, به دادگاه تجدیدنظر حکم صادره توسط دادگاه بدوی, عینا از سوی دادگاه تجدیدنظر استان البرز تائید شد و هر ۵ متهم این پرونده در تاریخ ۱۶ تیر ماه ۱۳۹۸, جهت سپری کردن دوران محکومیت حبس خود بازداشت و به زندان قزلحصار کرج منتقل شدند.
لازم به توضیح است, در تاریخ ۲۱ آذرماه ۱۳۹۶, در پی یورش نیروهای امنیتی به ۲ باب منزل مسکونی در کرج این “نوکیشان مسیحی غیر تثلیثی” که در حال برگزاری کلیسای خانگی بودند از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفتیش کامل منازل مسکونی این افراد برخی لوازم از قبیل گوشی های موبایل, تبلت, لب تاپ و همچنین تعدادی کتاب مقدس، جزوات مسیحی و تعدادی تصاویر مسیحی را نیز ضبط کرده و به همراه این افراد به بازداشتگاه نیروهای امنیتی منتقل کرده بودند.
نیروهای امنیتی پس از بازداشت این ۵ نوکیش مسیحی به ۲ باب مغازه متعلق به این افراد نیز مراجعه کرده بودند که ۱ باب آن در فردیس کرج متعلق به “میلاد گودرزی” یکی از نوکیشان مسیحی بازداشت شده بود.
گفته می شود نیروهای امنیتی ضمن تفتیش هر ۲ باب مغازه و ضبط اجناس آن از قبیل” کیف و کفش” در یکی از اماکن کسب، سپس هر ۲ باب مغازه را پلمپ کرده بودند. علت پلمپ این ۲ مغازه تداخل صنفی و گران فروشی عنوان شده بود اما در یکی از این مغازها ۱ جلد انجیل – کتاب مقدس مسیحیان- و لپ تاب نیز مصادره شده بود.
با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده این افراد برای ارجاع به مراجع قضائی, این نوکیشان مسیحی در اواخر دی ماه ۱۳۹۶ هر یک با تودیع قرار وثیقه به مبلغ ۳۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشتگاه نیروهای امنیتی آزاد شده بودند.
لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در طی نشستی که در پارلمان بریتانیا برگزار شد وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران را بسیار نگران‌کننده خواند. او افزود که این موضوع از “دغدغه‌ها و نگرانی‌های” اوست و در سال‌های آینده او با جدیت به این موضوع خواهد پرداخت.
سرکوب دگراندیشان مذهبی در ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ , ماده ۱۸ و ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ میباشد که بر حق افراد بر رفتاری بدون تبعیض و محفوظ ماندن حق تغییر دین و انجام مناسک مذهبی بدون ترس و انجام تبلیغات و آموزشهای مذهبی را برای افراد تاکید کرده است.