ابراهیم رئیسی متولد سال ۱۳۳۹ در نوغان مشهد پس از اتمام دوره ابتدایی به حوزه علمیه مشهد رفت. تحصیلات غیر حوزوی او تا مقطع ششم ابتدایی است و پس از پایان کلاس ششم وارد حوزه علمیه شد.
وی در سن ۱۵ سالگی از حوزه علمیه مشهد به حوزه علمیه قم رفت و پس از انقلاب ضد سلطنتی به عنوان قاضی شرع انتخاب شد.
وی از اعضای کمیسیون مرگ در قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ بود؛ این هیات به فرمان خمینی تشکیل شد و در عرض چند ماه بیش از ۳۰ هزار زندانی سیاسی را اعدام کرد.
ابراهیم رئیسی همچنین از نزدیکان خامنه ای می باشد و در محافل رژیم به عنوان یکی از گزینه های جانشینی برای خامنه ای از او نام برده می شود. وی از سال ۱۳۷۰ به مدت ۱۴ سال در کلاسهای درس خامنه ای شرکت داشته است. ابراهیم رئیسی داماد علم الهدی امام جمعه رژیم در مشهد می باشد.
پس از انقلاب ضد سلطنتی، بهشتی با هدف کادرسازی برای تامین نیازهای مدیریتی نظام، یک دوره آموزشی برای ۷۰ تن از طلاب حوزه علمیه قم برگزار نمود که ابراهیم رئیسی نیز یکی از آنان بود.
در مدرسه حقانی که توسط بهشتی، مشکینی، قدوسی و مصباح یزدی تاسیس شد، شاگردان این مدرسه به مدیریت ارشد دستگاههای قضایی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم درآمدند؛ ابراهیم رئیسی با کسانی همچون فلاحیان، روح الله حسینیان و مصطفی پورمحمدی همکلاس بوده است.
ابراهیم رئیسی در زمان انقلاب ضد سلطنتی ۱۸ ساله بود و پس از انقلاب ضد سلطنتی خیلی زود در مسیر نزدیکی به هسته اصلی قدرت در نظام قرار گرفت.
ابراهیم رئیسی در همان نخستین روزهای برقراری نظام جمهوری اسلامی به دعوت هادی مروی نماینده خمینی در مسجدسلیمان به این شهر رفت و ارتباط وی با مجموعه دادسرای نظام هم از همینجا آغاز شد.
یک سال بعد در حالیکه ابراهیم رئیسی ۱۹ سال داشت به عنوان دادیار به دادستانی کرج فرستاده شد که اساسا کار وی بازجویی بود. دادستان وقت انقلاب قدوسی، ابراهیم رئیسی را در آستانه ۲۰ سالگی به عنوان دادستان کرج منصوب کرد. پس از چند ماه با حفظ سمت به عنوان دادستان همدان نیز منصوب شد که به دلیل فاصله این دو شهر نیمی از هفته در کرج و نیمی دیگر در همدان بود که بعد از چهار ماه به طور کامل در همدان مستقر شد.
ابراهیم رئیسی تا سال ۱۳۶۳ دادستان همدان بود که پس از کنار گذاشتن اسدالله لاجوردی از دادستانی انقلاب مرکز و انتصاب رازینی به این سمت به حکم خمینی به معاونت دادستان انقلاب مرکز منصوب شد.
در آن زمان دادستانی مرکز سه معاونت به نامهای معاونت اقتصاد، معاونت قاچاق مواد مخدر و معاونت گروهکی داشت که ابراهیم رئیسی که در آن زمان ۲۴ ساله بود به ریاست معاونت گروهکی درآمد.
در طول دهه شصت و از جمله در کمیسیون مرگ در قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ با سمت جانشین دادستان انقلاب در اعدام زندانیان شرکت داشت.
به دنبال فرمان خمینی در تابستان ۱۳۶۷ بیش از ۳۰ هزار زندانی سیاسی که اغلب از هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران بودند در زندان های اوین، رجایی شهر و سایر زندان های کشور اعدام شدند.
اعضای کمیسیون مرگ در سال ۱۳۶۷ عبارت بودند از: حسین علی نیری حاکم شرع آن زمان، مرتضی اشراقی دادستان تهران، مصطفی پورمحمدی معاون و نماینده وزارت اطلاعات، اسماعیل شوشتری رئیس سازمان اداره زندان ها و ابراهیم رئیسی جانشین دادستان تهران
در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ ابراهیم رئیسی اعتماد خمینی را به دست آورد و پس از آن مورد تقدیر خمینی قرار گرفت که در ۱۱ دی ۱۳۶۷ که به لحاظ رسمی معاون دادستان انقلاب تهران بود، خمینی او را برای یک هیات دو نفره در کنار نیری انتخاب کرد که این دو نفر ماموریت یافتند تا بدون پیچ و خم های اداری به سرعت احکام شرع شامل بریدن دست و پا و سنگسار و اعدام در کشور را دنبال و صادر کنند.
خامنه ای در اسفند ۱۳۹۴ ابراهیم رئیسی را به سمت تولیت آستان قدس رضوی انتخاب کرد که همواره یکی از منابع عظیم درآمدهای اقتصادی برای رژیم به شمار می رود.
در سال ۱۳۹۵ طی یک نامه محرمانه به رفسنجانی تاکید شده بود که کاندیدای باند خامنه ای برای ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶، ابراهیم رئیسی می باشد. سپاه پاسداران به ویژه محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران و قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس مصرانه خواهان کاندیداتوری ابراهیم رئیسی شدند.
خامنه ای از مرداد ۱۳۹۵ جهت وارد کردن ابراهیم رئیسی به انتخابات ریاست جمهوری مردد بود و ارزیابی او و نزدیکان وی این بود که چنانچه ابراهیم رئیسی در انتخابات نتواند آرای لازم را به دست آورد و با شکست مواجه شود، مساله جانشینی وی زیر علامت سوال خواهد رفت. اما از آنجا که کاندید نشدن ابراهیم رئیسی به معنای آن بود که خامنه ای باید به دور دوم ریاست جمهوری روحانی تن بدهد، بالاخره با پذیرش ریسک ابراهیم رئیسی را کاندید انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ کرد.
با کاندید شدن ابراهیم رئیسی و بالا گرفتن جنبش دادخواهی توسط سازمان مجاهدین خلق ایران و معرفی کردن ابراهیم رئیسی به عنوان یکی از مهمترین عاملان و آمران قتل عام سال ۱۳۶۷ فضای اجتماعی در داخل ایران را علیه او برانگیخت و برای خامنه ای مسجل شد که در صورت دست کاری آراء با قیامی مشابه سال ۱۳۸۸ مواجه خواهد شد، بنابراین از این کار صرف نظر کرد و به دور دوم روحانی تن داد.
روز پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ ابراهیم رئیسی توسط خامنه ای به ریاست قوه قضاییه منصوب شد.
سمتهای ابراهیم رئیسی:
بازجو در دادسرای مسجدسلیمان
دادیار در داستانی کرج
دادستان کرج
دادستان همدان
جانشین دادستان کل انقلاب تهران
پس از قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ به ترتیب عبارتند از:
دادستان انقلاب تهران
رئیس بازرسی کل کشور
معاون اول قوه قضاییه
دادستان ویژه روحانیت
رئیس شواری نظارت بر صدا و سیما
دادستان کل کشور
تولیت آستان قدس رضوی
ریاست قوه قضاییه
اعدام در زمان ابراهیم رئیسی در سمت رئیس قوه قضاییه:
تاکنون و تا لحظه تنظیم این گزارش در زمان ابراهیم رئیسی به سمت ریاست قوه قضاییه رژیم دستکم ۶۲۰ حکم اعدام به اجرا درآمده است که از این میان ۲۲ زندانی سیاسی اعدام شده اند:
۱. زندانی سیاسی قاسم بیت عبدالله – ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ – زندان دزفول
۲. زندانی سیاسی عبدالله کرملاچعب – ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ – زندان دزفول
۳. زندانی سیاسی مصطفی سلیمی – ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ – زندان سقز
۴. زندانی سیاسی بلوچ عبدالباسط دهانی – ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ – زندان زاهدان
۵. زندانی سیاسی هدایت عبدالله پور – ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ – اشنویه به شیوه تیرباران
۶. زندانی سیاسی دیاکو رسول زاده – ۲۴ تیر ۱۳۹۹ – زندان مرکزی ارومیه
۷. زندانی سیاسی صابر شیخ عبدالله – ۲۴ تیر ۱۳۹۹ – زندان مرکزی ارومیه
۸. زندانی سیاسی مصطفی صالحی از بازداشت شدگان اعتراضات دی ۱۳۹۶ – ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ – زندان دستگرد اصفهان
۹. زندانی سیاسی نوید افکاری از بازداشت شدگان اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ – ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ – زندان عادل آباد شیراز
۱۰. زندانی سیاسی روح الله زم – ۲۲ آذر ۱۳۹۹ – در مکانی نامعلوم
۱۱. زندانی سیاسی عبدالحمید میربلوچ زهی – ۶ دی ۱۳۹۹ – زندان مرکزی زاهدان
۱۲. زندانی سیاسی حمید راست بالا – ۱۱ دی ۱۳۹۹ – زندان وکیل آباد مشهد
۱۳. زندانی سیاسی محمدعلی آرایش – ۱۱ دی ۱۳۹۹ – زندان وکیل آباد مشهد
۱۴. زندانی سیاسی کبیر سعادت جهانی – ۱۱ دی ۱۳۹۹ – زندان وکیل آباد مشهد
۱۵. زندانی سیاسی حسن دهواری – ۱۴ دی ۱۳۹۹ – زندان زاهدان
۱۶. زندانی سیاسی الیاس قلندرزهی – ۱۴ دی ۱۳۹۹ – زندان زاهدان
۱۷. زندانی سیاسی امید محمودزهی – ۱۴ دی ۱۳۹۹ – زندان زاهدان
۱۸. زندانی سیاسی جاوید دهقان – ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ – زندان مرکزی زاهدان
۱۹. زندانی سیاسی جاسم حیدری – ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ – زندان سپیدار اهواز
۲۰. زندانی سیاسی علی خسرجی – ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ – زندان سپیدار اهواز
۲۱. حسین سیلاوی – ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ – زندان سپیدار اهواز
۲۲. زندانی سیاسی ناصر خفاجیان – ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ – زندان سپیدار اهواز
شکنجه زندانیان جهت اخذ اعترافات اجباری در زمان ابراهیم رئیسی در سمت رئیس قوه قضاییه:
در زمان ریاست ابراهیم رئیسی در سمت رئیس قوه قضاییه، شکنجه و رفتارهای غیرانسانی برای گرفتن اعتراضات اجباری از زندانیان همچنان ادامه داشت.
گزارشات متعددی وجود دارد که نشان می دهد زندانیان سیاسی و بازداشت شدگان اعتراضات به انواع مختلف از جمله شلاق و ضرب و شتم توسط نیروهای حکومتی و یا به حالت معلق نگه داشتن به مدت طولانی و محرومیت از غذا و آب و امکانات بهداشتی و پزشکی و یا حبس در سلولهای انفرادی به مدت طولانی جهت اعترافات اجباری، شکنجه شده اند.
حتی در مواردی گزارش شده است که بازجویان و مسئولان زندان اقدام به خشونت جنسی علیه زندانیان کرده اند.
در یک نمونه قابل توجه نوید افکاری ۲۲ شهریور ۱۳۹۸ شکایتی را به قوه قضاییه ارائه داد که در آن به جزئیات ۵۰ روز که در بازداشت پلیس بوده و تحت شکنجه های شدید جسمی و روانی جهت اخذ اعترافات اجباری قرار گرفته، پرداخت. او گفته بود که کیسه های پلاستیکی روی سر من می کشیدند تا به حالت خفگی بیفتم. آنها با باتوم به شدت روی دست ها و پاها و شکم من می کوبیدند و با الفاظ رکیک به من توهین می کردند و الکل در بینی من می ریختند.
نوید افکاری در ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ در زندان عادل آباد شیراز علیرغم تمامی اعتراضات داخلی و بین المللی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد.
مجازات های تحقیرآمیز و بی رحمانه در زمان ابراهیم رئیسی در سمت رئیس قوه قضاییه:
در زمان ابراهیم رئیسی در سمت رئیس قوه قضاییه رژیم استفاده از مجازات های تحقیرآمیز و بی رحمانه همچنان ادامه دارد. دادگاههای رژیم احکام شلاق بسیاری برای اقلیتهای مذهبی، معترضین و مخالفین و یا محکومین سرقت و … صادر و اجرا کرده است.
۱۹ خرداد ۱۳۹۹ حکم ۲۰ ضربه شلاق علی عزیزی و الیار حسین زاده از شهروندان بازداشت شده در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به اجرا درآمد.
۶ مرداد ۱۳۹۸ حکم ۱۰۰ ضربه شلاق زندانی سیاسی پیمان میرزازاده به اجرا درآمد.
الهام احمدی از زنان درویش گنابادی به اتهام نشر اکاذیب و توهین به ماموران به ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شد.
وضعیت زندان ها در زمان ابراهیم رئیسی در سمت رئیس قوه قضاییه:
رژیم ایران همواره تعهدات خود براساس میثاق های بین المللی را نقض و فشارهای بسیاری به زندانیان وارد کرده و آنان را حقوق خود محروم کرده است و این وضعیت در زمان ابراهیم رئیسی نیز همچنان ادامه دارد. زندانیان بخصوص زندانیان سیاسی و عقیدتی تحت فشار و شکنجه و بدرفتاری قرار دارند.
گزارشات متعددی از نگهداری طولانی زندانیان در سلولهای انفرادی، محرومیت از درمان، پرونده سازی و ضرب و شتم زندانیان گزارش شده است.
مقامات حکومتی به طور عمد زندانیان سیاسی و عقیدتی را از رسیدگی های پزشکی محروم می کنند.
بهنام محجوبی از دراویش گنابادی روز ۳ اسفند ۱۳۹۹ در بیمارستان لقمان تهران درگذشت. وی روز ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ در پی مسمومیت دارویی از زندان اوین به این بیمارستان منتقل شده بود.
بهنام محجوبی از خرداد ۹۹ دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می کرد و این در حالی بود که وی تحت نظر روانپزشک قرار داشت و پزشکی قانونی نیز تشخیص به عدم تحمل کیفر برای وی داده بود.
نقض آزادی بیان و اجتماعات در زمان ابراهیم رئیسی در سمت رئیس قوه قضاییه:
موارد بسیار زیاد احکام صادره و همچنین صدور احکام حبس طولانی مدت برای فعالان و معترضین از سوی قوه قضاییه رژیم، نشانگر سرکوب آزادی بیان و اجتماعات در ایران می باشد.
در زمان ریاست ابراهیم رئیسی به سمت رئیس قوه قضاییه، ده ها تن از فعالین مدنی و معترضین و مخالفان به حبس های طولانی مدت و اعدام محکوم شده اند.
در یک نمونه بسیار تکان دهنده زندانیان سیاسی وحید و حبیب افکاری که در اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ بازداشت شده بودند، به زندان طولانی مدت و شلاق محکوم شدند. وحید افکاری به ۵۴ و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و حبیب افکاری به ۲۷ سال و ۳ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده اند و از زمان اعدام برادر دیگرشان نوید افکاری که در ۲۲ شهریوری ۱۳۹۹ اعدام شد در سلولهای انفرادی زندان عادل آباد شیراز به سر می برند.