اسماعیل مغربی نژاد، نوکیش مسیحی ساکن شیراز در تاریخ ۸ اسفندماه، از بابت اتهام جدیدی که علیه وی مطرح شده است، توسط دادگاه انقلاب شیراز به دو سال حبس دیگر محکوم شد. وی ماه گذشته نیز توسط دادگاه انقلاب این شهر از بابت اتهام “توهین به مقدسات” به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از محبت نیوز، روز پنجشنبه ۸ اسفندماه ۱۳۹۸، اسماعیل مغربی نژاد، نوکیش مسیحی ساکن شیراز توسط دادگاه انقلاب شیراز مجددا به حبس محکوم شد.
این نوکیش مسیحی، از بابت اتهام «عضویت در گروههای معاند نظام وابسته به جریان مسیحیت تبشیری» به دو سال حبس محکوم شده است.
به گفته قاضی دادگاه، حکم صادره علیه این شهروند بر اساس «گزارش حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح» ایران صادر شده، اما هیچ جزئیاتی در مورد این گزارش ارائه نشده است.
اسماعیل مغربی نژاد، در بهمن ماه ۹۸، توسط دادگاه انقلاب شیراز از بابت اتهام “توهین به مقدسات” به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آقای مغربی نژاد در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۹۸ برگزار شده بود.
وی در تاریخ ۳۰ مهرماه ۹۸ در ارتباط با اتهاماتی به دادگاه انقلاب شیراز احضار شده و پس از حضور در این دادگاه پس از رد اتهامات، با افزایش قرار کفالت آزاد شده است.
این شهروند مسیحی ۶۴ سال سن دارد و به دلیل باور خود بارها از سوی نهادهای امنیتی حکومت ایران بارها تحت فشار قرار گرفته است. او پیشتر نیز در تاریخ ۵ بهمنماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
ماموران امنیتی پس از بازداشت اسماعیل مغربینژاد او را با خود به محل زندگیاش برده و پس از تفتیش خانه، وسایل شخصی او مانند لپتاپ، تلفن همراه، کتابهای مسیحی و نوشتههای روزانه او را ضبط کرده و با خود برده بودند. ماموران امنیتی مدعی شده بودند که حکم جلب به همراه دارند ولی درخواست اسماعیل مغربینژاد برای مشاهده آن را رد کردند.
لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته میشوند، با این حال دستگاههای امنیتی مسئلهی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال میکنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.
برخورد با نوکیشان مسیحی در ایران در حالی صورت می گیرد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. همچنین اصل بیست و ششم قانون اساسی به صراحت بر آزادی فعالیت اقلیتهای دینی تاکید شده و در این اصل آمده است: “احزاب، جمعیتها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناختهشده آزادند، مشروط به این که اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند. هیچکس را نمیتوان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آنها مجبور ساخت”.